Sport
Novosel: Nisam mogao otići na sahranu velikom prijatelju, igrač Partizana je skuplji od ekipe Cibone Legendarni hrvatski i jugoslovenski trener Mirko Novosel u intervjuu za Večernji list izjavio je da ga je pogodila smrt svog velikog prijatelja Bore Stankovića, ali i o velikoj finansijskoj moći beogradskih vječitih rivala i Cibone.
# SCS

Legendarni hrvatski i jugoslovenski trener Mirko Novosel u intervjuu za Večernji list izjavio je da ga je pogodila smrt svog velikog prijatelja Bore Stankovića, ali i o velikoj finansijskoj moći beogradskih vječitih rivala i Cibone.

Na početku je govorio o Stankoviću, čijoj sahrani nije mogao prisustvovati zbog situacije s korona virusom.

“Nažalost, zbog ove pošasti koronavirusa, granice su zatvorene i nisam mogao da odem na sahranu velikom prijatelju”, rekao je Novosel, koji je dodao da njihovo prijateljstvo započelo početkom 70-ih.

Novosel je sa Cibonom 1985. u Atini, pobjedom nad madridskim Realom, postao klupski prvak Evrope, ali se ne zanosi slavnom prošlošću nekad velikog kluba.

“Cibona mora da riješi svoj finansijski status. Ne može da bude ravnopravna u toj ABA ligi u odnosu na Zvezdu i Partizan kojima najskuplji igrač košta više nego cijela Cibonina ekipa zajedno. To je apsurdno. Jedina dobra vijest ovih dana vezana uz Cibonu je ona koju mi je javio bivši direktor dvorane Ivica Sarjanović, da je Cibonina dvorana u potresu ostala potpuno netaknuta.”

Osvrnuo se legendarni trener i na pandemiju.

“Već dvije sedmice nigdje ne izlazim, u izolaciji sam u svom stanu na Zrinjevcu. Držim se uputstava, ipak sam prošao 81. godinu, 16 više od preporučene granice. Meni je onaj zvuk potresa izgledao kao da je eksplodirala atomska bomba. U stanu je počeo da otpada zid, pala je i jedna slika, baš kao i u podrumu, u mom muzeju. Moja zgrada je sagrađena 1888. godine, a projektovao ju je i do svoje smrti 1924. godine u njoj živeo Milan Lenuci”, istakao je Novosel za Večernji list.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.