5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Skupština KS sutra o ukidanju proljetnog odmora za učenike

PoslaniciSkupštine Kantona Sarajevo razmatrat će na sjednici koja je zakazana za 16. juli nekoliko zakonskih rješenja među kojima su i izmjene Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije po hitnom postupku.

Predložene izmjene prvenstveno se odnose na pitanja bez kojih ne bi bilo moguće provoditi odredbe zakona kao što su oblast praktične obuke i civilnih strelišta, dopunu segmenta koji reguliraju zdravstvenu sposobnost kao jedan od uvjeta za posjedovanje oružja i slično.

Pred poslanicima su i izmjene zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju te o srednjem obrazovanju koji bi trebali biti razmatrani po skraćenom postupku.

- OGLAS -

Ovim izmjenama predviđeno je ukidanje proljetnog odmora kao rješenja koje se, smatraju u kantonalnom Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade, pokazalo kao neproduktivno i uzrokovalo da školska godina završava prekasno što utiče na kvalitet nastavnog procesa.

Poslanici će razmotriti i Prijedlog zakona o udžbenicima u Kantonu Sarajevo, a na dnevnom redu je i Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona za maj.

Nakon ove redovne sjednice trebala bi uslijediti i tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti razmatrana Analiza stanja pojave poplava na području Kantona i prijedlog mjera za rješavanje problema poplava.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA