Sport
Oglasila se Vanessa: Kobe i Gianna neće imati sahranu 24. februara Oproštaj i sahrana od Kobeja Bryanta, njegove kćerke Gianne i još sedmoro nastradalih u padu helikoptera 26. januara održat će se 24. februara u Los Angelesu u 10 sati.
#

Kako prenosi CNN, pozivajući se na izvore bliske Bryantovoj porodici neće biti klasične komemoracije, već takozvane "proslave života" koja će se održati u Staples centeru, dvorani Lakersa, a to je potvrdila i Vanessa Bryant, supruga poginulog košarkaša.

Navijači širom Amerike su nakon helikopterske nesreće počeli dolaziti ispred legendarne dvorane kako bi odali počast svom idolu. Dresovi Bryanta, poruke i svijeće već danima stoje ispred Staples centera.

Datum oproštaja je simboličan, jer je Bryant tokom većeg dijela karijere nosio dres sa brojem 24, a njegova 13-godišnja kćerka broj dva u ekipi Osnovne škole, gdje je trenirala košarku.

U SAD-u se nerijetko dešava da ljudi umjesto sahrane izaberu da održe proslavu života. Bitna razlika između sahrane i proslave života je što je u drugom slučaju atmosfera vedrija, i više se gleda na pozitivne aspekte života preminulih osoba i njihovim duhovitim situacijama.

Također, proslava života se ne održava u crkvi poput komemoracije ili sahrane, već u kući ili nekom specijalnom mjestu poput Staples centra u Los Angelesu gde će biti Kobejeva i Giannina proslava.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.