20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Policija u Hrvatskoj uhapsila ključne ljude brodogradilišta “Uljanik”

Hrvatska policija započela je s uhićenjma i pretragama poslovnih i privatnih prostora u vlasništvu 12 osoba povezanih s brodogradilištem “Uljanik”, odnosno Uljanik grupom na području Istarske županije, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema još uvijek neslužbenim informacijama privedeni su bivši predsjednik uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac zbog mogućih malverzacija zbog kojih je ovo poduzeće, u čijem vlasništvu su brodogradilišta “Uljanik” i “3. maj”, pred stečajnim postupkom.

Istraživanje poslovanja i poslovnih knjiga je vezano uz moguće nezakonito poslovanje brodogradilišta Uljanik, odnosno poslovanje ovog poduzeća, a neslužbeno se istraga veže i uz poslovanje “3. maja”.

- OGLAS -

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, uhićene se tereti za oko milijardu kuna štete (135 milijuna eura) koja je naesena ovom poduzeću, odnosno državnom proračunu.

Pulsko brodogradilište “Uljanik” i riječko brodogradilište “3. maj”, koji se nalaze u okviru Uljanik grupe, duže vrijeme su u financijskim poteškoćama za koje Hrvatska vlada, suvlasnik dijela poduzeća, još uvijek nema rješenje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA