Sport
Otkazan 16. Memorijalni turnir “Mirza Delibašić”: Evidentno je da ovo vrijeme nije pogodno ni za šta Članovi Udruženja “Mirza Delibašić-Kinđe” sa žaljenjem su obavijestili javnost da je 16. Memorijalni košarkaški turnir “Mirza Delibašić” planiran, organizovan i najavljen za 4. i 5. septembar ove godine nemoguće realizovati i održati.
# SCS

Članovi Udruženja “Mirza Delibašić-Kinđe” sa žaljenjem su obavijestili javnost da je 16. Memorijalni košarkaški turnir “Mirza Delibašić” planiran, organizovan i najavljen za 4. i 5. septembar ove godine nemoguće realizovati i održati.

Tim povodom su se oglasili zvaničnim saopštenjem koje je potpisao predsjednik Udruženja Danko Delibašić.

“U proteklih pet mjeseci pregovarali smo, dogovorili pa otkazivali nastupe preko 15 vrhunskih košarkaških kolektiva sa prostora Evrope, ali novi rast zaraženih koronaviruson iznova nam je pravio nepremostive prepreke. Posljednja postavka turnira bila je slijedeća:

  1. Budućnost Podgorica
  2. Metropolotans Pariz
  3. Partizan Beograd
  4. Igokea Aleksandrovac

U petak 28.08.2020. gosti iz Francuske i Srbije, nakon konsultacija sa ljekarskim timovima, obavijestili su nas da odustaju od dolaska u Sarajevo.

Evidentno je da ovo vrijeme nije pogodno ni za šta, a sportske i kulturne manifestacije naročito trpe i ispaštaju. Poštujući higijensko-epidemiološke mjere, a želeći turnir približiti gledaocima, saradnju smo ostvarili i sa BHT1. Javni servis izrazio je želju da prenosi utakmice turnira. Nije išlo.

Imali smo i podršku Kantona Sarajevo, ministra kulture i sporta Kenana Alikadića, ali pandemijske okolnosti nadjačale su naše želje i planove.

Žao nam je, najiskrenije. Našeg Mirzu nosimo u srcu, on živi sa nama.

Na kraju obećavamo da ćemo, uz prihvatljive epidemiološke prilike, već naredne godine u Sarajevu organizovati vrhunski košarkaški događaj u čast najboljeg sportiste kojeg BiH ikada imala i najtrofejnijeg evropskog košarkaša”, piše u saopštenju.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.