Sport
Počela basket groznica: Sve što treba da znate o Mundobasketu U prvom dijelu takmičenja, koje će trajati od 31. avgusta do 5. septembra, domaćini grupa su Peking, Vuhan, Gvangžu, Fošan, Šangaj, Nanđing, Šenžen i Donguan
#

Svjetsko prvenstvo za košarkaše, koje se održava u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, prvo je na kojem će se za naslov svjetskog prvaka boriti čak 32 reprezentacije.

U novom sistemu takmičenja, reprezentacije su u prvom krugu podijeljene u osam grupa po četiri, a po dvije najbolje ekipe iz svake grupe izboriće plasman u drugi dio grupne faze. 

 U tom dijelu će 16 reprezentacija činiti nove četiri grupe.

Nakon ukupno pet utakmica u grupnoj fazi počeće takmičenje po nokaut sustavu, od četvrtfinala nadalje, a ne od osmine finala, kao što je bio slučaj na prethodna tri svjetska prvenstva.

U prvom dijelu takmičenja, koje će trajati od 31. avgusta do 5. septembra, domaćini grupa su Peking, Vuhan, Gvangžu, Fošan, Šangaj, Nanđing, Šenžen i Donguan. 

Drugi dio grupne faze na rasporedu je od 6. do 9. septembra, u Fošanu, Vuhanu, Šenženu i Nanđingu.

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu 10. i 11. septembra. Dvije će biti odigrane u Šangaju, a dvije u Donguanu.

Polufinala, koja su na rasporedu 13. septembra, te utakmica za bronzu i finale, koje su na rasporedu 15. septembra, biće odigrane u Pekingu.

 


FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.