Sport
Predsjednik ABA lige: Mnogo je nepoznanica, stranci su napustili klubove i otišli kućama Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je danas da postoje ideje o nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja, ali da se još ne zna njegova budućnost.
# SCS

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je danas da postoje ideje o nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja, ali da se još ne zna njegova budućnost.

“Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno jer, jednostavno, nije moguće predvidjeti koliko dugo će trajati ova situacija, pa samim tim ne možemo da planiramo da li će se liga završiti ili se proglasiti gotovom. Pratimo situaciju kako bismo donijeli najbolje moguće rješenje. Primarno je zdravlje i ljudski životi”, rekao je Čavlović za Arenu Sport.

ABA liga je zbog pandemije korona virusa prekinuta kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja.

“Suočavamo se sa mnogo nepoznanica. Sve stoji. Nakon same suspenzije takmičenja, većina klubova je igrače pustila kućama, stranci su napustili zemlje. Granice su zatvorene, samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja”, kazao je Čavlović.

On je naveo da čelnici ABA “veoma pomno” prate događanja vezana za pandemiju, da su u redovnom kontaktu sa svim klubovima i da “oni razmišljaju na isti način”, kao i da regionalno takmičenje prati i ostale lige.

Po njegovim rečima, ABA je među prvima reagovala “veoma odgovorno” i na vrijeme zaustavila takmičenje.

“Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa kompletnim sportom u svijetu. Virus COVID-19 nas je sve paralisao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a tek ih organizovati”, rekao je predsjednik ABA lige.

Čavlović je naveo kako vjeruje da će svi poslije ove situacije postati još jači.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.