Sport
Predsjednik OKK Sloboda: Ako Bosna ne formira ekipu, predložio sam da se njihov status zamrzne Da košarka nije samo rivalstvo nego i prijateljstvo najbolje je pokazao Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda i član UO KSBiH.
# SCS

Da košarka nije samo rivalstvo nego i prijateljstvo najbolje je pokazao Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda i član UO KSBiH.

Berbić je izrazio podršku te iznio prijedlog vezan za situaciju u kojoj se nalazi KK Bosna Royal pred sami početak prvenstva.

“U slučaju da Bosna Royal ne formira ekipu za novu sezonu, predložio sam članovima Upravnog odbora KS BiH da se status Bosne zamrzne u bh. eliti. Kako bi nekadašnji prvak Evrope imao vremena da se konsoliduje. Ako bi Bosna do naredne sezone uspjela da se finansijski stabilizuje igrala bi u elitnom razredu, ne bi počinjala od najnižeg ranga. Nadam se da ćemo i na ovaj način animirati da se pomogne Bosni. Cilj mi je prije svega da se Bosna vrati na stari put, znamo svi šta to ime znači i da je jedan od simbola BiH. Ne želim ovim prijedlogom izazivati rasprave, već da se razmisli. Naravno ja ću podržati kako većina glasa”, izjavio je Berbić.

Zbog teške finansijske situacije Bosna Royal još nije prijavila ekipu za narednu sezonu. Od UO KS BiH zatražili su odgodu od sedam nakon što je rok istekao, kako bi pokušali učiniti sve što je u mogućnosti da tim nastupa naredne sezone.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.