20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Obilazak privrednika iz Starog Grada koji su uspješno iskoristili povoljnu kreditnu liniju BBI banke i Općine Stari Grad

Općina Stari Grad u saradnji sa Bosna Bank International d.d. Sarajevo petu godinu zaredom realizuje liniju finansiranja za podsticaj u zapošljavanju i poboljšanje poslovanja u Starom Gradu. Saradnja se ogleda u tome da BBI banka plasira kratkoročna, srednjoročna i dugoročna kreditna finansiranja, uz subvencioniranje profitne marže od Općine Stari Grad, isključivo za privredna lica registrovana na području Starog Grada, a Općina korisnicima kredita sufinansira kamatu (profitnu maržu).

Do sada je u ove svrhe plasirano više od 2,6 miliona KM, a koristio ih je 31 poslovni subjekt iz Starog Grada. Općina Stari Grad je u tom periodu pokrila oko 135.000 KM troškova sufinansiranja profitne marže, a za ovu 2020. godinu je obezbijeđeno 25.000 KM.

Radi dodatne popularizacije ove mogućnosti i poziva privrednicima da iskoriste sredstva osigurana za ovu godinu, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić će danas, 08. juna, u 10:30 sati, posjetiti firmu GA-ME-HA d.o.o. Sarajevo na lokalitetu Lapišnica do broja 1. Ova firma je više od 50 godina sinonim za ekskluzivne poslastice visoke kvalitete i vrhunskog ukusa, a u dva navrata 2017. i 2019. godine su iskoristili ovu povoljnu kreditnu liniju. Nakon posjete firmi GA-ME-HA planiran je obilazak čuvene Pekare Poričanin (Safvet-bega Bašagića 16), koja je 2017. godine vrlo uspješno iskoristila ovu kreditnu mogućnost za poboljšanje svog poslovanja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA