Sport
Priča se da bi Ivica Zubac mogao napustiti LA Clipperse Lagani skepticizam prisutan oko centarske pozicije u Los Angeles Clippersima, sumnja je prema Ivicu Zupcu.
#

Lagani skepticizam prisutan oko centarske pozicije u Los Angeles Clippersima, sumnja je prema Ivicu Zupcu.

Je li on kalibar za startnog centra šampionske ekipe? Može li štititi obruč, skakati, zabijati u reketu i na ostale načine biti koristan? Tačnije, može li to sve u playoffu? Može li u playoffu ne biti onaj igrač na kojem će suparnici graditi taktiku? To su neka od pitanja spomenuta u tekstu u kojem se navodi i da po svemu prikazanom Zubac zaslužuje više povjerenja i više minutaže, ali i da kontekst i hijerarhija diktiraju uvjete.

Kontekst i hijerarhija mogući su razlozi i zbog kojih je Zubac tema nekih američkih medija koji navodeći šampionske ambicije Clippersa pod znak pitanja stavljaju njegovu kvalitetu podsjećajući da se približava deadline za eventualne promjene u rosteru.

Houstonov Clint Capela navodno je u izlogu, Andre Iguodala se spominje, Kevin Love je na izlaznim vratima Clevelanda…, zainteresiranih strana ima više što bi trebalo uskovitlati duhove i u cijelu priču uključit će se nekoliko klubova. Tim kombinacijama mogli bi se priključiti i Clippersi. Za njihovog 22-godišnjeg startnog centra ograničenog na 20-ak minuta u prosjeku pronaći će se mjesto u nekoj od franšiza ispostavi li se tačnima priče o njegovoj promjeni adrese. Dovoljno je mlad, dovoljno kvalitetan, a time i dovoljno primamljiv da bi bilo drugačije.

Clippersi su se ovog ljeta posložili dovođenjem Kawhija Leonarda i Paula Georgea, a s takva dva asa priča o prstenu prvaka postala je misija. U njenu uspješnost neki sumnjaju zbog uvijek upitnog zdravstvenog stanja Patricka Beverlyja i Zupčeve kvalitete pa su sigurni da će Clippersi “nešto napraviti”. To nešto prema najava moglo bi se dogoditi na centarskoj poziciji unatoč tome što je jedini pravi centar franšize hrvatska petica. Hoće li? Saznat ćemo do četvrtka.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.