Sport
Prvi čovjek NBA uvjeren u nastavak: Odlažemo samo ako se broj zaraženih značajno poveća “Testiramo na dnevnoj bazi. Nemamo tačno određene brojke, ali ako se broj zaraženih igrača značajno poveća, naravno da ćemo odložiti nastavak takmičenja”, izjavio je Silver
#

Komesar NBA lige Adam Silver uvjeren je da će sezona biti nastavljena iako SAD bilježi povećanje broja zaraženih koronavirusom.

Silver je ipak svjestan da povećanje broja zaraženih među igračima može zaustaviti takmičenje, prenosi ESPN.

Planirano je da se NBA sezona nastavi krajem jula u Orlandu, a da li će do toga doći zavisiće od zdravstvenog stanja košarkaša.

 "Testiramo na dnevnoj bazi. Nemamo tačno određene brojke, ali ako se broj zaraženih igrača značajno poveća, naravno da ćemo odložiti nastavak takmičenja”, izjavio je Silver.

On vjeruje da će igrači biti sigurni u “Walt Disney World Resortu”, gdje će se igrati svi mečevi do kraja. 

Ekipa Denvera juče je zatvorila trening centar nakon što su dva igrača bila pozitivna na testiranjima na koronavirus. Prva zvijezda tima, Nikola Jokić, ranije je u Srbiji zaražen ovim virusom.

Bruklyn Netsi su juče otvorili svoj trening centar nakon što je nekoliko dana bio zatvoren jer su igrači Deandre Džordan i Spenser Dinvidi zaraženi virusom.

Florida juče je prijavila novih 6.000 slučajeva zaraze, pa je sada više od 150.000 osoba zaraženo u toj saveznoj državi.

Kamp u kojem bi NBA liga trebalo da se nastavi biće u potpunosti zatvoren za javnost, a ulazak je moguć samo nakon testiranja na koronavirus.

Silver vjeruje da će sigurnosne mjere obezbijediti nesmetan nastavak NBA sezone.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.