12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Cvijanović: Sarajevo nervira činjenica da RS i Srbija sarađuju

Cvijanovićeva je istakla da je prošla godina protekla u znaku pandemije, ali i u znaku zdravstvenih radnika koji su omogućili da građani u novu godinu uđu sa sviješću da treba da se čuvaju, ali i da znaju da su bolnice opremljene, te da u njima radi sposoban kadar.

Ona je rekla da je pandemija virusa korona značajno uticala na ekonomiju Republike Srpske, te da u narednom periodu predstoji postepen izlazak iz krize, saniranje određenih posljedica, te uklanjanje štetnih efekata.

“Mora da postoji čvrsta veza između privrede i i institucija. Naša privreda je prošle godine dobila značajnu podršku Vlade Srpske, sa namjerom da se očuvaju poslovne aktivnosti, ali prevashodno da se očuvaju radna mjesta”, rekla je Cvijanovićeva sinoć za RTRS.

- OGLAS -

Ona je istakla da nije zadovoljna funkcionisanjem institucija na nivou BiH, jer, kako je navela, umjesto da budu mjesto za adekvatnu koordinaciju za pronalazak rješenja određenog problema, tamo su nametnute određen političke teme, kojima se ne rješavaju problemi.

“U političkom Sarajevu ljudi se bave time zašto Srpska i Srbija žele da grade hidrocentrale, koje će značiti energetsku samostalnost i bolju izvoznu aktivnost, više radnih mjesta. Za njih je to problem, jer ih nervira činjenica da Srpska i Srbija sarađuju na realizaciji važnog projekta i svu svoju političku energiju će potrošiti da to ospore”, rekla je Cvijanovićeva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA