10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Luka Modrić: U finalu smo Mundijala, to pokazuje koliki je uticaj izbornika

Luka Modrić, kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, uoči sutrašnje finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske kazao je da dolazak do posljednje utakmice u Rusiji najbolje pokazuje koliki je uticaj selektora Zlatka Dalića na dešavanja u njihovom timu.

Modrić je ponovo iskazao svoju poznatu skromnost, rekavši da ga u ovom trenutku ne interesuje hoće li osvojiti “Zlatnu loptu“, nego da je potpuno fokusiran na uspjeh reprezentacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

– Drago mi je kada me spominju u tom kontekstu, ali najvažniji je uspjeh reprezentacije. Samo da mi sutra osvojimo Svjetsko prvenstvo -, istakao je Modrić.

- OGLAS -

O uticaju Zlatka Dalića na igru reprezentacije Hrvatske, prema Modrićevim riječima je bespotrebno govoriti, jer su u finalu Mundijalu, što sve govori.

– U finalu smo Svjetskog prvenstva. Toliki je uticaj izbornika na sve što se događa u reprezentaciji. Došao je u teškom trenutku, kada je bio upitan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vratio nam je vjeru, uvjerio nas da smo i dalje dobri. Donio nam je mir i podigao samopouzdanje. Najviše nam se sviđa njegova iskrenost i pristup svakom igraču. Presretni smo što je tu. Pokazao je svoje vrijednosti kao trener i kao osoba –, rekao je Modrić, prenose hrvatski mediji.

Modrić je istakao kako je uticaj Marija Mandžukića na sve njih u reprezentaciji izuzetno veliki.

– Mandžukić je jako bitan za nas. Njegova igračka kvaliteta je neupitna, ali njegov karakter i borbenost daju nam dodatni motiv. On gura sve nas ostale. Izuzetno važan igrač za nas. Toliko mi je drago što nas je baš njegov gol uveo u finale. Neka i sutra zabije jedan –, rekao je Modrić.
Finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Fracuske igraće se u nedjelju na moskovskom stadionu Luzhniki sa početkom u 17 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA