8.8 C
Sarajevo
18.04.2024

Iskasapila penzionerku pa njeno tijelo sakrila u kofer

Jelena Špagović (25), kćerka Saše Dujovića, donedavnog drugog čovjeka stranke Srpska desnica, koja se sumnjiči da je zvjerski ubila penzionerku Majdu Garović (80), njeno tijelo je iskasapila i potom spakovala u veći kofer koji je na kraju zapalila u kontejneru.

Špagović se za sada tereti da je 15. juna izmamila staricu iz kuće, iskasapila je, a zatim spakovala njeno tijelo u kofer.

Potom je njeno tijelo, uz pomoć svog brata Momčila Dujovića (21), koji je, također, uhapšen, zapalila i bacila ga u kontejner u vikend naselju u Krčedinu.

- OGLAS -

– Jelena je tog dana pozvala Majdu u svoj stan, u kojem je živjela. Poslije svađe i tuče ubila je staricu, ali još nije poznato čime joj je zadala smrtonosne udarce. Zatim je njeno tijelo sakrila u unajmljeni stan u Zemunu i držala ga tamo tri dana. Onda je u pomoć pozvala brata Momčila, rekla mu je da treba da joj pomogne da iznese neku staru fotelju, ne govoreći mu šta se dogodilo – navodi se u rešenju o provođenju istrage.

Prema do sada poznatim informacijama, Jelena je zatim svojim automobilom tijelo starice odvezla u vikend naselje Krčedin, gdje ga je bacila u kontejner i zapalila. Njeni DNK tragovi pronađeni su na tom kontejneru, a tijelo starice primijetio je jedan mještanin koji je pozvao policij, prenosi Dnevni Avaz.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA