9 C
Sarajevo
24.04.2024

Dačić: Spreman sam na konsekvence za svoj rad

Šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je spreman da podnese “konsekvence za svoj rad”, ako se ocijeni da je pogrešno postupio kada se raspravljao sa ambasadorkom Kosova Vljorom Čitaku nakon nedavne sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.

“Reagovao sam kao svaki častan čovjek na laž”, rekao je Dačić na TV Pink, govoreći o svom reagovanju na izjavu Čitaku da je Srbija kolonizovala Kosovo.

Kako je naveo, “šta je nekog briga šta je ko kome rekao poslije sjednice, da li je neko slušao šta ko govori poslije sjednice”.

- OGLAS -

Dačić je naglasio da se diplomatski postupa prema diplomatama, a “ako neko laže, on neće okrenuti drugi obraz”.

“Ako me neko gađa kamenom, ja neću cvjetom, može, ali u saksiji”, rekao je Dačić.

Govoreći o sastanku u Parizu, gdje bi početkom jula trebalo da budu i predstavnici Prištine, on je rekao da formalno nije sazvan i da je u ovom trenutku neizvjesno da li će ga biti.

“Održat će se ako ima nade da dođe do nekog pozitivnog ishoda”, rekao je Dačić, navodeći da je cilj svih tih sastanka da se dijalog nastavi i otklone prepreke kako bi se to desilo.

On je rekao da je stav Srbije “čvrst” da se dijalog ne može nastaviti dok se ne ukinu takse za srbijansku robu na Kosovu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA