Sport
Selektor Bosnić produžio ugovor, ostaje na čelu košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić danas je produžio saradnju sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine te će obavljati funkciju selektora muške reprezentacije naše zemlje najmanje do kraja 2023. godine.
# Agencija

Novi ugovor sa šefom stručnog štaba bh. nacionalnog tima danas je ispred Košarkaškog saveza BiH potpisao generalni sekretar Amer Čolan te ujedno izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom selektora i ostvarenim rezultatima.

Bosnić je tom prilikom predočio i okvirni plan reprezentacije, koju u novembru očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kao i pripreme za nastup na predstojećem Eurobasketu naredne godine.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je Vedrana Bosnića za selektora muške seniorske reprezentacije sredinom novembra 2018. godine i to nakon što je ovaj stručnjak s dosta uspjeha vodio selekciju Švedske.

Rođen je 1976. godine u Sarajevu, a kao aktivan igrač je nosio dres Bosne, Slobode, Lietuvos Rytasa, Šibenika, prenosi klix.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.