12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Dobila koronu sedam dana nakon cijepljenja, stručnjaci objasnili zašto

Slučaj medicinske sestre iz San Diega, koja je tjedan dana nakon što je dobila prvu dozu Pfizerovog cjepiva protiv Covid-19 ipak oboljela, koji je završio u medijima i proširio se društvenim mrežama, izazivajući zabrinutost, za stručnjake nije ništa neočekivano.

 

Naime, oni ističu kako za to da cjepivo prodjeluje treba proći nekoliko tjedana od cijepljenja.

– Izvještaji o tome da polucijepljena osoba ima Covid-19 su kao da netko kaže da je netko izašao van usred kišne oluje bez kišobrana i smočio se – kaže dr. Taison Bell, liječnik za intenzivnu njegu sa Sveučilišta Virginia. On je jedan od liječnika koji je prvu dozu cjepiva primio još 15. prosinca, a uskoro će dobiti i drugu injekciju.

- OGLAS -

Medicinska sestra iz Kalifornije, u medijima identificirana kao Matthew W. (45), prema izvješću ABC10 News primila je prvu dozu Pfizerovog cjepiva 18. prosinca. Šest dana kasnije, počela je osjećati manje simptome, uključujući groznicu, bolove u mišićima i umor. Njen test na korona virus oko Božića je bio pozitivan.

 

Činjenica da se netko razbolio prije nego je drugi puta procijepljen ne bi smjela potkopati vjeru u Pfizerovo cjepivo koje je u kasnijim fazama kliničkog ispitivanja davalo brze rezultate, tvrde stručnjaci, javlja poslovni.hr.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA