Sport
Sloboda nije dobila garancije: Banjalučki Borac umjesto Tuzlaka u ABA 2 ligi Košarkaški klub Borac Banja Luka i zvanično je dobio specijalnu pozivnicu da naredne sezone učestvuje u drugoj ABA ligi.
# SCS

Košarkaški klub Borac Banja Luka i zvanično je dobio specijalnu pozivnicu da naredne sezone učestvuje u drugoj ABA ligi.

Banjalučani treba u ovom takmičenju da zamijene tuzlansku Slobodu koja je odustala.

Direktor Borca Tibor Florijan potvrdio je da je u klub došla pozivnica.

“Upravo smo dobili mail iz ABA lige, u kojem od nas traže da se do 8. oktobra izjasnimo da li smo i dalje zainteresovani za učešće u regionalnom takmičenju nakon odustajanja Slobode. Uprava će održati sednicu i danas ili sutra saopštiti konačnu odluku”, istakao je Florijan.

Banjalučani su gotovo izvjesno učesnici regionalnog takmičenja jer je jasno da se ne bi ni ranije prijavili za pozivnicu da nisu računali da mogu igrati pomenuto takmičenje.

Tuzlaci su odustali jer prema izjavama njihovih čelnika nisu dobili garancije da će se kompletna liga odigrati. Pošto se specijalna pozivnica plaća 50.000 eura, u Slobodi su odustali od takmičenja, posebno jer će ono biti odigrano turnirski.

Dva turnira će biti odigrana u Užicu i Sarajevu a prvi je od 9. do 21. novembra na Zlatiboru, prenosi banjaluka.com.

 

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.