10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Nakon incidenta u Skupštini Crne Gore: Krivične prijave protiv Zogovića, Kneževića i Mandića

 Poslanici Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević biće privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave zbog incidenta u plenarnoj sali parlamenta tokom glasanja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, javlja Andolu Agency (AA).

Iz Uprave policije Crne Gore su kazali da će protiv ostalih privedenih poslanika DF-a biti pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Policija je tokom noći postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Nakon incidenta u Skupštini, a na zahtjev predsjedavajućeg parlamenta za intervenciju policije, usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj sali, u službene prostorije podgoričkog Centra bezbjednosti privedene su 22 osobe, od kojih je 17 poslanika DF-a“, naveli su iz Uprave policije.

- OGLAS -

Oni su kazali i da je o dešavanjima u parlamentu obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

“On je nakon ocjene dokaza naložio da se uhapse Zogović, zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, i Mandić i Knežević, zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, navode u Upravi policije.

Navodi se i da je policija u prostorijama Skupštine izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru. Upozoreno je i da će policija pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je da je crnogorska policija pokazala visok stepen tolerancije i brige za bezbjednost građana tokom trajanja skupštinske rasprave o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. On je poručio da je zahvalan svim policijskim službenicima na, kako je rekao, odgovornom i profesionalnom obavljanju poslova i radnih zadataka.

“Policija je pokazala visok stepen tolerancije i brige za bezbjednost svih građana”, objavio je Veljović na Twiter nalogu Uprave policije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA