Sport
Tanjević: Treba nam ozdravljenje košarke, manje novca i više želje za igrom Legendarni stručnjak Bogdan Tanjević u izjavi za italijanske medije kritikovao je trenutno stanje u košarci, kako na Apeninima, tako i u globalu.
# SCS

Legendarni stručnjak Bogdan Tanjević u izjavi za italijanske medije kritikovao je trenutno stanje u košarci, kako na Apeninima, tako i u globalu.

Tanjević je predložio revoluciju u svjetskoj košarci i povratak nekim starim vrijednostima.

“Mislim da u italijanskoj ligi treba da igra 16 timova, jer 18 je previše, dvorane su poluprazne. Ako Euroliga proširi takmičenje na 20 klubova, onda će biti mnogo mečeva, pa bi Olimpia i Virtus morali da biraju između domaćih i evropskih utakmica. Zvuči apsurdno, ali moglo bi da se desi.

Broj stranaca u svakoj ekipi treba smanjiti na dva, i da se poštuju pravila slobodnog tržišta. Da nisu italijanski igrači preskupi? Možda treba da se uvede ‘salary cap’, pa vlasnici timova neće moći da preplaćuju igrače.

Generalno, treba da se vratimo osnovama košarke – manje novca, ali više želje za igrom. Treba nam globalna revolucija, ozdravljenje košarke”, objasnio je Tanjević.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.