Sport
Trbić: Želimo osvojiti titulu prvaka Prvo kolo Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine na raspredu je ovog vikenda, a košarkaši Sparsa u prvom meču gostuju ekipi Mladosti u Mrkonjić-Gradu.
#

Kako je kazao trener sarajevskog kluba Marko Trbić, Sparsi imaju najviše ciljeve u ovoj sezoni, odnosno žele osvojiti titulu prvaka, a prvi protivnik nije naivan, s obzirom na to da se radi o ekipi koja je u ovoj sezoni na svom terenu uspjela savladati Sparse.

"Sve će ovisiti o nama, odnosno o stanju u ekipi. Dosta smo se potrošili u posljednjih mjesec i sve ćemo uraditi da se što bolje pripremimo za završnicu, psihički i fizički. Mislim da treba da se borimo za titulu i vjerujem da možemo savladati sve protivnike. Ako budemo na odgovarajućem nivou, imamo pravo da razmišljamo o tituli. Mladost nas je porazila jedanput u Mrkonjić-Gradu, tako da sutra moramo dati maksimum" - izjavio je Trbić.

Igrač Sparsa Kenan Kamenjaš ističe da je atmosfera u ekipi Sparsa na visokom nivou, te da su Sparsi zadovoljni debitantskim nastupom u ABA 2 ligi, iako je ekipa nesretno poražena u finalu protiv makedonskog MZT-a.

"Okrećemo se Ligi 6, dobro smo trenirali i spremali se za naredne protivnike. Želimo osvojiti titulu prvaka" - rekao je Kamenjaš.

Sparsi su jedina ekipa u Ligi 6 koja nije imala promjene u sastavu ekipe, a Trbić ističe da ne vidi razlog da mijenja ekipu kojom je zadovoljan.

"Zrinjski i Široki su imali nekoliko promjena, doveli su nove igrače. S druge strane, mi nismo za to imali potrebu, mislim da je naš tim dobar i pokriven na svim pozicijama. Mislimo da je ovo tim koji može da osvoji titulu" - objasnio je trener Sparsa.

U prvom kolu Lige 6 za prvaka sastaju se: Vogošća - Široki, Zrinjski - Sloboda, Sparsi - Mladost.

Parovi prvog kola Lige za opstanak su: Bratunac - Bosna Royal, Student - Kakanj, a ekipa Gradine iz Srebrenika je odustala od takmičenja.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.