Sport
Tužne vijesti iz Barselone: Preminuo Sarajlija Selver Džigal, supervizor košarkaške Eurolige Selver Džigal supervizor Eurolige, preminuo je jučer u 36. godini u Barceloni. Vijest je o smrti mladog i priznatog košarkaškog djelatnika je potresla košarkašku javnost u Evropi.
#

Selver Džigal supervizor Eurolige, preminuo je jučer u 36. godini u Barceloni. Vijest je o smrti mladog i priznatog košarkaškog djelatnika je potresla košarkašku javnost u Evropi.

Rođen je 1984. godine u Sarajevu, svoje školovanje nastavio u Barceloni 1999. godine. Govorio pet svjetskih jezika, te koji je svojim znanjem , kvalitetom i organizacijom zadobio povjerenje ljudi u Euroligi, javlja Bhbasket.ba.

O svemu se oglasio i nekadašnji trener Sead Pešto, s kojim je sarađivao u sarajevskoj Bosni.

“Selver Džigal, moj bivši igrač je jučer preselio na bolji svijet u 36 godini. Srce je otkazalo. Moraš ga imati da bi ti otkazalo. A on je sav bio srce. Ko ne zna koliko je bio bitan u Evropi nikad na osnovu njegovog ponašanja ne bi to zaključio. Skroman, pristojan. Još sam u šoku, plačem otkako sam čuo. Znam da sam veliki, umrli su mi roditelji, u ratu su mi ginuli neki od najboljih prijatelja, ali teško je podnijeti da vam umiru bivši igrači, djeca takoreći. Volio sam ga mnogo, a i on je mene. Vrijedan, čestit i naprosto sjajan momak. Izgradio karijeru sam, napravio ime u evropskoj košarci zahvaljući prije svega svom obrazovanju. El-Fatiha dobri moj dječače. Misli na svoju Bosnu i Hercegovinu gore, a i mi ćemo misliti na tebe”, napisao je Pešto na svom Facebook profilu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.