Sport
Vujošević: Proglasiti prvake ako se ne počne igrati do 15. maja, ne može se ovo dosad poništiti Bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević dao je intervju za list Danas u kojem se dotakao i sportskih tema.
# SCS

Bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević dao je intervju za list Danas u kojem se dotakao i sportskih tema.

Trener rumunskog Cluja istakao je da je rano za odluke oko šampionata.

“Mislim da ne bi trebalo odmah donositi konačne odluke. Treba ostaviti vrijeme i sačekati šta će se dešavati. Problem nije samo zdravstveni, već i u nemogućnosti treninga. Klubovi koji imaju sale mogli su cjelodnevno da organizuju treninge za jednog ili dva igrača, na smjenu. Zatim, strani igrači su se vratili kućama, i ako se takmičenja budu nastavila, neće biti ista kao u onom momentu kad su zaustavljena”, istakao je Vujošević.

Trenutno su završena prvenstva Slovenije (poništeno), VTB liga (poništeno), Italija (poništeno) dok su u BiH, Litvaniji i Belgiji proglasili prvake.

“ABA liga je možda trebalo da odigra još jedno kolo da bi se znalo makar ko ispada. U odlukama o Euroligi i Eurocupu svakako imaju uticaja i novčana ulaganja, ali bi trebalo odrediti neki razumni rok, do 15. maja recimo, pa tada vidjeti šta je uopšte izvodljivo. Razmišljati o parama, trofejima, a da se ne razmišlja o životima ljudi, nije humano. U takmičenjima gdje je to moguće, treba registrovati plasman do sada postignutim rezultatom. Nešto je igrano, ne može to da se jednostavno poništi, ako u razumnom roku ne dođe do mogućnosti da se nastavi, najmanje nepravično je da se zatečeno stanje proglasi konačnim. Sad svi pokušavaju da plasiraju svoje interese, neki su da se registruje postignutim plasmanima, drugi da se igraju doigravanja, treći da se sve poništi. Smeta mi što neki koriste ovu tešku situaciju da bi racionalizovali svoje interese i upakovali ih da oni to žele zbog spašavanja života ljudi”, istakao je Vujošević.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.