8 C
Sarajevo
16.04.2024

Aleševiću odbijena tačka optužnice za neovlašteno prisluškivanje i fotografisanje

Državni sud potvrdio je dvije tačke optužnice za koruptivna krivična djela protiv Marka Pandže i Nermina Aleševića, aktera afere “Potkivanje”, dok je tačka optužnice za neovlašteno prisluškivanje i fotografisanje odbijena zbog nedostatka dokaza, piše Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Advokat Ifet Feraget, koji zastupa Aleševića, rekao je za BIRN BiH da je optužnica potvrđena u tački koja se odnosi na inspektora Marka Pandžu za krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi, te tački koja se na teret stavlja Aleševiću za davanje dara ili drugog oblika koristi.

Sud BiH je, kako je objasnio Feraget, odbio tačku optužnice kojom se Aleševiću na teret stavlja neovlašteno prisluškivanje ili tonsko snimanje i neovlašteno fotografisanje.

- OGLAS -

– Sud je potvrdio optužnicu samo u pogledu primanja, odnosno davanja mita, a odbio optužnicu u pogledu da je Nermin Alešević vršio neovlašteno prisluškivanje, snimanje, fotografisanje i tako dalje, jer u tom pravcu Tužilaštvo nije prikupilo dokaze na osnovu kojih bi Sud mogao utvrditi činjenice i okolnosti koje čine bitna obilježja tih krivičnih djela-  naveo je Feraget.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA