1 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik: Ovo će biti vijek ujedinjenja Srba

Kako je rekao u intervjuu za Srpski Telegraf Srbija i RS su već ujedinjeni.

“Već smo ujedinjeni, mi smo jedan narod. Kroz historiju su pokušavali da nas odvoje raznim terminološkim i geografskim oznakama. Za nas su često govorili da smo bosanski Srbi s namjerom da nas odvoje od matice, što nije tačno”, kazao je Dodik.

Kako je naveo, “ovaj vijek može biti vijek integracije, ujedinjenja srpskog naroda”.

- OGLAS -

“Koliko god je prošli vijek bio vijek stradanja, ovaj vijek može biti vijek integracije, ujedinjenja srpskog naroda. Mnogi su protiv nas, ima ih ovdje iz regiona, a ima ih i izdaleka. Moramo biti pametni, moramo da motrimo i čekamo geopolitičku situaciju koja bi nam dala osnova da to učinimo na jedan normalan način, bez ikakvih stradanja i nasilja. Narod koji je vještački podijeljen treba da se ujedini jer nas vezuje isti jezik, kultura i način života”, kazao je Dodik.

Govorio je o odnosu vlasti Srbije prema građanima RS.

“Prije desetak godina kada su Srbijom upravljali ambasadori, kada smo mi iz Republike Srpske dolazili kod ljekara, tretirani smo kao stranci. Sa ovom vlašću to nije tako. To sada više nije slučaj. Studenti iz Republike Srpske su tretirani kao stranci. Sa ovom vlašću to nije tako. Ljudi iz Republike Srpske su danima ispred konzulata i drugim institucijama kako bi dobili dokumenta koja ih indetifikuju sa Srbijom, da dobiju pasoš Srbije”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA