Sport
Adnanu Ćatiću suđenje počinje u ponedjeljak, trajat će 23 dana Pitate se šta je s Ćatićem? U ponedjeljak počinje najvažniju borbu
#

Ćatić se nalazi u zatvoru od aprila kada je uhapšen o Koelnu za vrijeme održavanja fitness sajma FIBO.

Bivši svjetski prvak u srednjoj i super srednjoj kategoriji kategoriji je između ostalo optužen za utaju poreza u iznosu od 5.85. miliona eura, navodi Sport Bild.

Bokser bh. porijekla koji se bori pod njemačkom zastavom je ranije bio i pod krivičnom istragom zbog mogućeg dopinga. Bio je pozitivan nakon svoje posljednje borbe u februaru 2016. godine protiv Rusa Fedora Chudinova.

Za ponedjeljak, 4. novembar zakazan je početak suđenja ovom 40-godišnjaku. Predviđa se da će proces sa Okružnom sudu u Koelnu trajati 23 dana. Kompletan proces računajući i eventualni žalbeni period bi trebao biti okončan 27. februara 2020. godine.

"Ubijeđeni smo da optužnica u cijelini kao i spomenuti iznos poreza neće biti dokazani i nadamo se da će to voditi ka kazni kratkotrajnog boravka u pritvoru", rekao je Ćatićev advokat Nils Kröber.

Ranije se spominjalo da Ćatiću prijeti višegodišnja kazna zatvora jer je i 2012. godine također zbog utaje poreza prošao s uslovnom kaznom u trajanju od 22 mjeseca.

Tokom karijere u ring je izašao 49 puta. Upisao je 40 pobjeda, šest poraza, a tri borbe su završene neriješeno.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.