Sport
Amel Tuka podržao bh. boksera IRON PUKI-a koji se bori za prvaka Evrope u Sarajevu Direktan prijenos ovog spektala gledajte na FACE-u

U subotu, 14. septembra, u sportskoj dvorani Grbavica u Novom Sarajevu sa početkom od 20:00h, pratite bokserski događaj u okviru WBO evropskog prvenstva u trajanju do 3 sata direktno na Face TV.

Planirano je više borbi uključujući glavnu borbu večeri našeg WBO evropskog šampiona, Edina Puhala koji brani titulu.

Amel Tuka je pružio podršku našem Puhalu, a prenosimo vam njegovu poruku u cijelosti: 

"Bosna i Hercegovina se ne moze pohvaliti, nazalost, da ima mnogo prvaka u sportu, a pogotovo Evrope, pa je zbog toga jako bitno da takvim ljudima damo podrsku! Jedan od nasih najboljih sportista je upravo to - prvak Evrope i on ce u subotu, pred domacom publikom u Sarajevu, pokusati odbraniti taj naslov! Ljudski je i kolegijalno da podrzimo naseg Iron Pukija, WBO prvaka Evrope u boksu, koji ce 14. septembra ukrstiti rukavice sa Ali Ramijem! Zato, IRON PUKI, zelim ti mnogo srece u subotu i zao mi je sto necu biti u tvom uglu, da ti i tako dam podrsku! Vjerujem u tebe i ucini nas jos jednom ponosnima", napisao je Amel. 

Borba za odbranu WBO titule prvaka Evrope, prvi put u historiji ove federacije, održat će se u Sarajevu, a prije borbe večeri organizatori su najavili šest uvodnih mečeva u kojima će nastupiti bokseri iz BiH, ali i regiona.

"Dugo sam čekao ime protivnika i sada kad sam napokon saznao ko će stajati preko puta mene, slobodno mogu reći da titula ostaje u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Imao sam veliku želju da naslov branim u svojoj zemlji, a WBO mi je to na kraju i dopustio i na meni je, ali i na cijeloj državi, velika odgovornost da se prikažemo u najboljem svijetlu“, kazao je Puki, koji nije prestao sa treninzima ni u trenucima kada nije znao ime protvnika.

EDIN PUHALO (BiH) - ALI RAMI (Njemačka)
OMAR SIALA (Njemačka) - ISTVAN SZUCS (Mađarska)
HASNA TUKIĆ (BiH) - GABRIELLA MEZEI (Mađarska)
MIRSAD ČEBO (BiH) - NIKOLOZ BERKATSASHVILI (Gruzija)
SLAVIŠA SIMEUNOVIĆ (BiH) - GYULA OLAH (Mađarska)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.