10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Agić: Migrantska kriza prijeti da se proširi i na druge dijelove BiH

Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da je ova lokalna zajednica protiv smještanja migranata na srpskoj zemlji, te ukazao da migrantska kriza, koja je na vrhuncu u Unsko-sanskom kantonu, prijeti da se proširi i na druga područja u BiH, s obzirom na to da se očekuje povećan priliv migranata.

Agić je ocijenio da je problem sa kojim će se suočiti BiH ogroman.

“Trenutno se u velikom problemu nalaze povratnici u srpskom selu Lipa, u Bosanskom Petrovcu, ali, plašim se, da će se taj problem pojaviti i u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, kao i u područjima Republike Srpske i cijele BiH”, ukazao je Agić.

Prema njegovim riječima, migrantska kriza je problem sa kojim će se BiH teško nositi.

- OGLAS -

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović rekao je ranije Srni da Srbi na području Unsko-sanskog kantona strahuju da će morati ponovo da napuste svoja ognjišta zbog migranske krize, koja je na tom području na vrhuncu.

Radanović smatra da je potrebno identifikovati migrante i vratiti ih u zemlju porijekla.

“Predsjedništvo BiH hitno treba da započne pregovore o readmisiji migranata u zemlje porijekla, da se postavi ograda oko migrantskog kampa u Lipi i da se identifikuju migranti jer čine razna krivična djela, a za ista ne snose nikakvu odgovornost”, istakao je Radanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA