Sport
Bektić podijeljenom odlukom sudija poražen od Dana Igea (VIDEO) U sklopu sinoćnjeg borilačkog spektakla UFC 247 koji je održan u Houstonu, bh. borac Mirsad Bektić je poražen nakon podijeljene sudijske odluke od Dana Igea.
#
 
U sklopu sinoćnjeg borilačkog spektakla UFC 247 koji je održan u Houstonu, bh. borac Mirsad Bektić je poražen nakon podijeljene sudijske odluke od Dana Igea.
 

Američki borac s Havaja tako je našem borcu nanio drugi poraz u nizu i upisao petu uzastopnu pobjedu. U vrlo neizvjesnom meču sudije su dodijelile pobjedu Igeu. Odmah nakon meča i Joe Rogan je rekao kako je borba bila vrlo izjednačena, a suci su ipak Igea proglasili pobjednikom.

Ige je bolje otvorio meč i donekle neočekivano uputio nekoliko udaraca u glavu i tijelo Bektića, ali je bh. borac sa američkom adresom dobro podnio udarce i ostao u meču.

Potom je Bekić nekoliko puta rušio Igea, pokušavao izvesti neku od "poluga" ili gušenja, dominirajući tokom cijele druge runde i dobar dio treće.

Posebno interestantna činjenica je da je tokom borbe u jednom trenutku Bektić imao spreman popularni "single leg takedown" nakon nešto dužeg klinča sa Igeom, ali je u tom trenutku sudija razdvojio borce i vratio ih na startni položaj. Iako ovo nije praksa, osim u slučaju ekstremnog klinča, sudac Dan Margliota je razdvojio borce što se kasnije pokazalo ključnim momentom meča.

Video: 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.