Sport
Benjamin Burić među kandidatima za najboljeg rukometaša Evrope! Tako će Burić imati priliku da bude proglašen za najboljeg golmana, ali i najboljeg rukometaša Evrope.
#

Najveća zvijezda rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i golman Flensburga Benjamin Burić je zvanično uvršten među kandidate za najboljeg igrača Evrope!

Evropska rukometna federacija (EHF) je objavila spisak igrača koji konkurišu za titulu najboljeg rukometaša Starog kontinenta, a Burić se nalazi među sedam nominovanih golmana. Tako će Burić imati priliku da bude proglašen za najboljeg golmana, ali i najboljeg rukometaša Evrope.

U glasanju po 25 posto učestvuju igrači, treneri, odabrani mediji i navijači. Glasanje navijača provodit će se putem aplikacije "Home of Handball", a počet će 26. maja.

Buriću su konkurencija među golmanima Ignacio Biosca Garcia (Španija, Wisla Plock), Viktor Hallgrimsson (Island, Nantes), Niklas Landin (Danska, Kiel), Gonzalo Perez de Vargas (Španija, Barcelona), Tobias Thulin (Švedska, GOG) i Andreas Wolff (Njemačka, Kielce).

Gala večer dodjele nagrada EHF Excellence Awards održat će se 26. juna u Beču.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.