12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Hook: Soleimanijev nasljednik imat će istu sudbinu ako bude ubijao Amerikance

Nasljednik iranskog vojnog zapovjednika ubijenog u američkom zračnom napadu doživjet će istu sudbinu ako bude slijedio njegove stope u ubijanju Amerikanaca, izjavio je američki specijalni predstavnik za Iran.

Nakon Soleimanijeve smrti, Teheran je imenovao Esmaila Ghaanija na čelo snaga Quds, elitne jedinice iranske Revolucionarne garde, koja djeluje u inostranstvu. Ghaani je rekao da će nastaviti Soleimanijevim putem.

– Ako (Esmail) Ghaani bude slijedio isti put ubijanja Amerikanaca onda će doživjeti istu sudbinu – izjavio je američki izaslanik Brian Hook za dnevne novine Asharq al-Awsat.

- OGLAS -

On je rekao u intervjuu, koji je dao u Davosu, da Trump već dugo vremena tvrdi da će “bilo koji napad na Amerikance ili američke interese imati odlučnu reakciju.”

– Ovo nije nova prijetnja. Predsjednik je uvijek govorio da će reagovati odlučno kako bi zaštitio američke interese. Mislim da iranski režim razumije da ne mogu napasti Ameriku i izvući se tako lako s tim – kazao je Hook.

Nakon svog imenovanja, Ghaani je rekao da će “nastaviti svijetao put kojim je koračao” Soleimani i rekao je da mu je cilj da protjera američke snage iz regije, što je već dugo vremena politika Irana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA