5 C
Sarajevo
25.04.2024

Protesti u Novom Pazaru: Građani smatraju da se kriju podaci o broju preminulih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja, Kovid centra i Opšte bolnice Novi Pazar, danas je od posljedica koronavirusa umrla jedna osoba. Na Facebooku se pojavila fotografija sa šest smrtnovnica za jučerašnji dan u Novom Pazaru, a građani smatraju da se još uvek skrivaju podaci o broju preminulih.

Baš iz tog razloga organizirani su današnji protesti, prenosi Nova.rs. Protestima je prisustvovalo oko 50 građana. Među njima je bio i arhitekta Semir Poturak, koji je rekao da na građane postoje postoje razne vrste pritisaka.

“Ovo je sami početak građanskih protesta u Novom Pazaru, tako da će biti potrebno vremena da se građani naviknu na ovakvu vrstu aktivizma. Pomalo sam i razočaran, jer dnevno mi stiže više od 10 poruka sa raznim informacijama o dešavanjima u bolnici, a kad treba da se javno izađe, onda nema nikog ko bi smio da stane i jasno kaže ono što je vidio”, rekao je on.

Građani su nosili kartonske parole na kojima su ispisali razne poruke, neke od njih bile su “Gdje su testovi iz Turske?”, “Zašto sakrivate broj preminulih”, “Hoćemo u Kragujevac, tamo se manje umire”…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA