Sport
Bh. tim Specijalne olimpijade stigao u Abu Dabi U međuvremenu bh. tim će prema planu i programu igara obići neke od najpoznatijih turističkih destinacija u Abu Dabiju i obaviti posljednje pripreme pred planirane nastupe
#

Predstavnici  i sportisti Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine su stigli u Abu Dabi na Svjetske igre Specijalne olimpijade koje se održavaju od 14. do 21.marta.

Učesnike i članove tima Specijalne olimpijade BiH na aerodromu u Abu Dabiju dočekao je ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović i poželio dobrodošlicu i mnogo sreće i uspjeha na predstojećim igrama. 

Na igrama će sudjelovati više od 7.500 sportista iz 190 zemalja, saopćeno je iz bh. tima Specijalne olimpijade.

Ceremonija otvaranja Svjetskih igara Specijalne olimpijade planirana je za 14. mart u 17.00 sati u velikom i ultra modernom kompleksu „ Sportskog Centra Zajed“ a organizator najavljuje 40 hiljada gledalaca i prisustvo velikog broja slavnih ličnosti iz svijeta sporta poput Pepa Gvardiole (Pep Guardiola) i Gererta Soutgejta ( Gareth Southgate).

U međuvremenu bh. tim će prema planu i programu igara obići neke od najpoznatijih turističkih destinacija u Abu Dabiju i obaviti posljednje pripreme pred planirane nastupe.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.