Sport
Bitka za Britaniju, ali i ostatak svijeta: U decembru bokserski spektakl Fury – Joshua! Izgleda da će ispuniti želja miliona fanova boksa. U toku su, javlja ESPN, ozbiljni pregovori za borbu za ujedinjenje svih uglednih teškaških titula, spektakl: Tyson Fury – Anthony Joshua!
# SCS

Izgleda da će ispuniti želja miliona fanova boksa. U toku su, javlja ESPN, ozbiljni pregovori za borbu za ujedinjenje svih uglednih teškaških titula, spektakl: Tyson Fury – Anthony Joshua!

Borba Deontaya Wildera protiv Furyja odgođena je po treći put, ali naveliko se dogovara meč za apsolutnog prvaka svijeta jer… Joshua ima IBF, WBA i WBO, a Fury WBC pojas.

Sprema se grandiozna ‘bitka za Britaniju i ostatak svijeta’. Razgovara se o tome gdje bi se borba, dok traje pandemija korona virusa, mogla održati.

Tyson Fury se van Britanije borio posljednja četiri puta, a u svojoj prvoj reakcija na toliko priželjkivani meč sa Joshuom nedvosmisleno podvlači kako mu je lokacija apsolutno nebitna:

“Torba je spakirana, spreman sam na put, nije bitno gdje. Ako lova bude prava… Ma borit ću se i u Timbuktuu”.

Inače, The Athletic tvrdi da je poznat termin – decembar ove godine, a što se lokacije tiče prvi prijedlog je Saudijska Arabija u kojoj se Joshua revanširao Andyju Ruizu i vratio pojaseve.

Veća borba od Fury – Joshua u svijetu boksa danas ni ne postoji. No, naravno, veliki dio pregovora odnosi se na odgode ili storniranje već dogovorenih mečeva Joshue i Puleva te trećeg obračuna Fury – Wilder.

Osim toga, menadžeri i promotori sigurno će napraviti sve da spektakl borbe dvojice Britanaca za apsolutno najboljeg boksera današnjice i apsolutnog svjetskog prvaka ipak nekako smjeste u – Britaniju.

A kako stvari danas stoje sa pandemijom, to je apsolutno nemoguća misija. Zato se i kao najvjerojatniji termin i ističe posljednji mjesec u godini, s nadom da će korona virus do tada biti pobijeđen ili barem stavljen pod kontrolu.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.