Sport
Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone šokirao: U mnogo slučajeva crnci veći rasisti nego bijelci Bivši šef formule 1 Bernie Ecclestone izazvao je brojne polemike kazavši u razgovoru za CCN kako su “u mnogo slučajeva crnci veći rasisti nego bijelci.”
#

Upitan da potkrijepi tvrdnju da su ‘crni ljudi veći rasisti od bijelaca’, Ecclestone je kazao kako je to nešto što je “primijetio”.

Dodao je i kako je “glupo” uklanjanje spomenika usred pritiska pokreta Black Lives Matter.

Na pitanje je li Formula 1 trebala učiniti više u borbi protiv rasizma, Ecclestone je kazao:

“Mislim da se prije nitko nije brinuo zbog toga. Oni su previše zauzeti borbom za pobjede u utrkama ili pronalaženjem sponzora ili nešto slično.”

 Nakon istupa 89-godišnjeg Britanca, oglasilo se vodstvo Formule 1 poručivši kako se ne slaže s izjavama bivšeg čelnika tog sporta o rasizmu i jednakosti.

„U vrijeme kada je potrebno jedinstvo da bismo se borili protiv rasizma i nejednakosti, mi se u potpunosti ne slažemo sa izjavama Ecclestonea kojima nema mjesta u Formuli 1 ili u društvu“, navodi se u saopćenju.

Formula 1 je ukazala kako je Ecclestone napustio organizaciju 2017. godine i da je njegova titula počasnog predsjednika istekla u januaru ove godine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.