10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Energoinvest potpisao ugovor vrijedan 17,3 miliona eura

Ugovor predstavlja važan projekt za MEPSO, jer će omogućiti međunarodnu konekciju između Sjeverne Makedonije i Albanije.

Energoinvest će, kako ističu iz ove kompanije,  taj projekt raditi po sistemu “ključ u ruke”, što znači da izvodi projektovanje, nabavku opreme, isporuku, izvođenje radova, ispitivanje i puštanje pod napon dalekovoda 400 kV koji ide od trafostanice Bitola 2 (400/110 kV), preko trafostanice Ohrid (400/110 kV) do makedonsko/albanske granice. Rok za izgradnju je 30 mjeseci.

Predmetni projekt finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i dio je velikog energetskog infrastrukurnog projekta u Evropi (Energy infrastructure project – Corridor 8) koji treba da poveže Albaniju i Sjevernu Makedoniju sa mrežom mediteranskih i drugih evropskih zemalja.

- OGLAS -

Energoinvest je dobio ovaj posao na međunarodnom tenderu u konkurenciji najvećih firmi iz te oblasti. 

– Dobijanjem ugovora poput ovog u Sjevernoj Makedoniji i projektima koji već realizuje u Albaniji, naša kompanija potvrđuje da ima potencijala i da može uspješno raditi najzahtjevnije projekte, a s druge strane otvara mogućnost za učešće na novim poslovima u regionu – saopštno je iz Energoinvesta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA