Sport
Bokser Džan Šljivo je novi prvak BiH u super velter kategoriji Bh. bokser Džan Šljivo postao je novi prvak BiH u super velter kategoriji, nakon što je prekidom u trećoj rundi savladao Sinišu Gambelića.
#

Ovom borbom završena je Noć šampiona, bokserski spektakl, koji je za vikend održan održan u Vogošći, a kojem su svjedočili veliki broj gledalaca, koji su došli gledati borbe, ali i podržati domaće borce.

Nakon amaterskih borbi, odrađeno je pet profesionalnih mečeva i to tri u poluteškoj kategoriji, jedan u superteškoj kategoriji, te jedan u super velter kategoriji, koji je ujedno bio i meč večeri.

U prvom meču, pobjedu je odnio Petar Nosić (Hrvatska) protiv Marka Petričevića (Hrvatska) već u drugoj rundi. Nakon prvog meča, uslijedio je najduži i najzanimljiviji meč između Rafaela Pervana (BiH) i domaćeg Selmira Simanovića (BiH) koji je završio neriješenim rezultatom. U trećem meču, Boško Mišić (Hrvatska) je pobijedio Huseina Hasanovića (BiH) klasičnim nokautom, dok je u četvrtom meču Kenan Hanjalić (BiH) odnio pobjedu već u prvoj rundi protiv Adija Leke (BiH).

Na kraju, u glavnoj borbi između Džana Šljive i Siniše Gambelića u super velter kategoriji, 21-godišnji Šljivo je odnio pobjedu protiv 14 godina starijeg Gambelića, budući da je Gambelićev ugao predao borbu u trećoj rundi.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.