Sport
Bokserski spektakl UŽIVO na FACE-u: Edin Puhalo u Sarajevu brani titulu prvaka Evrope Ne propustite gledati ovaj fantastični događaj

U subotu, 14. septembra, u sportskoj dvorani Grbavica u Novom Sarajevu sa početkom od 20:00h, pratite bokserski događaj u okviru WBO evropskog prvenstva u trajanju do 3 sata direktno na Face TV.

Planirano je više borbi uključujući glavnu borbu večeri našeg WBO evropskog šampiona, Edina Puhala koji brani titulu.

Puki, najbolji evropski i bh. bokser, 14. septembra će u Sarajevu u dvorani na Grbavici ukrstiti rukavice sa Nijemcem rođenim u Kuvajtu Alijem Ramijem.

U svojoj bokserskoj karijeri Rami je imao 14 mečeva sa skorom od 13 pobjeda i jednim porazom, kojeg je doživio od Tayfuna Avana, još 2015, još na početku svoje profesionalne karijere.

Nakon toga je imao 12 mečeva i u svakom je slavio nokautom, a radi se o veoma iskusnom borcu koji iza sebe ima nekoliko sjajnih pobjeda.

Borba za odbranu WBO titule prvaka Evrope, prvi put u historiji ove federacije, održat će se u Sarajevu, a prije borbe večeri organizatori su najavili šest uvodnih mečeva u kojima će nastupiti bokseri iz BiH, ali i regiona.

"Dugo sam čekao ime protivnika i sada kad sam napokon saznao ko će stajati preko puta mene, slobodno mogu reći da titula ostaje u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Imao sam veliku želju da naslov branim u svojoj zemlji, a WBO mi je to na kraju i dopustio i na meni je, ali i na cijeloj državi, velika odgovornost da se prikažemo u najboljem svijetlu“, kazao je Puki, koji nije prestao sa treninzima ni u trenucima kada nije znao ime protvnika.

EDIN PUHALO (BiH) - ALI RAMI (Njemačka)
OMAR SIALA (Njemačka) - ISTVAN SZUCS (Mađarska)
HASNA TUKIĆ (BiH) - GABRIELLA MEZEI (Mađarska)
MIRSAD ČEBO (BiH) - NIKOLOZ BERKATSASHVILI (Gruzija)
SLAVIŠA SIMEUNOVIĆ (BiH) - GYULA OLAH (Mađarska)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.