Sport
"Bosna Gym" organizuje Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Suada Dilberović" u čast Sarajevu Turnir će se održati 1.i 2. aprila 2023. godine u Olimpijskoj dvorani „Huan Antonio Samaranch“ u "Zetri".
#

Klub ritmičke gimnastike "Bosna Gym" organizuje 21. Međunarodni tunir u ritmičkoj gimnastici „Suada Dilberović“, koji je prije rata nosio naziv „Aprilski turnir“, u čast grada Sarajeva. Zahvaljujući tom turniru, grad Sarajevo je 1989. godine bio organizator Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici.

"Poslije rata smo nastavili kontinuitet turnira, a Suada Dilberović, kao studentica medicine, volontirala je na tom prvenstvu", kazali su iz ovog kluba. 

Turnir će se održati 1.i 2. aprila 2023. godine u Olimpijskoj dvorani „Huan Antonio Samaranch“ u "Zetri". Učestovat će 22 ekipe, i to iz Azeberbejdžana, UAE, Kuvajta, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Ukrajine, kao i klubovi iz BiH. Prijavljeno je trista takmičarki svih uzrasta: od najmlađh do seniorki.

"Ove godine prijavljena je ekipa iz Ukrajine iz najbolje Škole ritmičke gimnastike 'Deriugina school' iz Kijeva. Nakon prijave te ekipe, iz emotivnih razloga ponudili smo se da klub bude domaćin toj ekipi, jer smo u ratnom periodu i poslije i mi imali nesebičnu podršku naših sportskih prijatelja iz svijeta. Naše takmičarke su tokom rata uspijevale odlaziti i vraćati se u opkoljeno Sarajevo uz pomoć sportskih prijatelja. Uz podršku gradonačelnice Benjamine Karić, ekipa iz Ukrajine bit će specijalni gost Grada Sarajeva", saopćili su iz Kluba ritmičke gimnastike "Bosna Gym".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.