9 C
Sarajevo
24.04.2024

Uhapšen nakon što se konobarici hvalio da je ubio suprugu

 

Zanimljivo je da se Potter skoro izvukao jer je smrt svoje četvrte supruge Lesley predstavio kao samoubistvo. Policija ispočetka uopće nije posumnjala u priču da se nesretna žena objesila u sobi u njihovom zajedničkom domu.

 

- OGLAS -

Potter je vrlo uvjerljivo glumio ožalošćenog supruga. No onda se samo nekoliko dana nakon suprugine smrti konobarici Nataliji (32), dok je s njom flertovao, pohvalio da je ubio Lesley. Potom je konobaricu pozvao da se useli k njemu.

 

„Još je bio na prvoj pivi kad je rekao: Moram ti nešto reći. Volim jako svoju suprugu, ali nije prestajala zanovijetati pa sam je zadavio.“

 

Konobarica, koja je prijateljica s Potterovom kćerkom, bila je šokirana. Mislila je da je riječ o neukusnoj šali. Nakon što je sve prijavila policiji, ponovno su otvorili istragu.

 

„Gospodin Potter je zadavio suprugu vlastitim rukama, a onda je pokušao zataškati zločin i prikazati to kao suicid.“

 

Naknadna obdukcija je pokazala da je Lesley imala višestruke prijelome rebara i niz porezotina po cijelom tijelu.

 

Potter je tvrdio da je konobarica potpuno pogrešno shvatila njegove riječi. Osuđen je na doživotni zatvor. Potterova kćerka Nicole, koja je bila četiri mjeseca trudna u trenutku majčine smrti, kaže da ju je njen iznenadni odlazak jako potresao, piše RTL.

 

„Bila sam istovremeno vrlo nesretna i ljuta jer me ostavila. Moja majka je bila moja najbolja prijateljica, bila je nježna i draga. Nikada neće imati priliku uživati u unucima, pružiti im pažnju i ljubav.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA