Sport
Cerić: Ponosna sam na rezultat i novu medalju koju sam donijela BiH Bh. reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolaze
#

Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za BiH na Evropskim igrama - kazala je Feni najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, judašica Larisa Cerić, koja je  jučer osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko judo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bh. takmičarki to ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava.

"Drago mi je što sam donijela novu medalju za BiH, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje" - kazala je Cerić u izjavi za Fenu. 

Cerić je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Maryne Slutskayje, a kako kaže, odlučivale su nijanse. 

"Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom" - podvukla je Cerić. 

Na putu do srebrene medalje bh. predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galynu Tarasovu i Portugalku Rochele Nunes. 

Bh. reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.