Sport
Dejan Malinović karijeru nastavlja u Mađarskoj Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dejan Malinović svoju karijeru će nastaviti u Mađarskoj, nakon što je potpisao ugovor sa Balatonfuredijem.
# Agencija

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dejan Malinović svoju karijeru će nastaviti u Mađarskoj, nakon što je potpisao ugovor sa Balatonfuredijem.

Njegov bivši klub Dobrogea Constanta ove godine je žrtva smanjenja budžeta, što je za Malinovića bio jasan znak da treba promijeniti sredinu. U novom klubu se, kaže snalazi dobro.

"Prvi utisci su veoma dobri i mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Balatonfüredi je klub iz vrha mađarskog prvenstva. Konstantno su oko četvrtog, petog mjesta na tabeli, sa ambicijom da se bore za treće, iza neprikosnovenih Vesprena i Pik Segedom. Vjerovatno ćemo to pokušati uraditi već u narednoj sezoni", kaže Malinović za N1.

Bivši igrač banjalučkog Borca jedan je od rijetkih stranaca u novom klubu, ali kaže da pored sebe ima ljude koji govore "naš".

"U klubu dominiraju domaći igrači uz jednog Hrvata i jednog Španca. U slijedećoj sezoni igraćeno i EHF kup. Poznato je da je mađarska liga veoma jaka i ovo će za mene biti veliki izazov", tvrdi ljevoruki desni bek.

Balatonfurdi će pokušati da se približi neprikosnovenim Vezspremu i Pick Szegedu i nametnuti se kao sila u domaćem prvenstvu.

Malinović je sa Balatonfuredijem potpisao jednogodišnji ugovor.

(N1)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.