Sport
Dino Beganović nastavio nizati postignuća: Ostvario sjajan rezultat u Formuli 3 Za Beganovića ovo je treći podij ove sezone. Prethodno je dva puta bio na pobjedničkom postolju osvajavši drugo i treće mjesto.
#

Švedski vozač porijeklom iz Bosne i Hercegovine Dino Beganović zauzeo je treće mjesto na utrci Formule 3 održanoj u Barseloni.

Beganović ove sezone vozi sjajno, a nakon prošlog vikenda kada je u Monte Carlu zauzeo drugo mjesto, ove sedmice u Kataloniji je došao do novog podija. Ovoga puta završio je na trećem mjestu.

Prvo mjesto ostvario je domaći vozač Pepe Marti, dok je na drugom mjestu završio Franco Colapinto.

Marti je od starta do kraja utrke kontrolirao stanje na stazi, imao sigurno vodstvo i sačuvao ga kako bi nastavio potjeru za Gabrielom Bortoletom u ukupnom plasmanu.

Za Beganovića ovo je treći podij ove sezone. Prethodno je dva puta bio na pobjedničkom postolju osvajavši drugo i treće mjesto.

Ovim rezultatom talentovani vozač skočio je na treće mjesto ukupnog plasmana. Na prvom mjestu je Gabriel Bortoleto s 92 boda, na drugom mjestu je današnji pobjednik Marti sa 65 bodova, a treći Beganović sa 61 bodom.

Podsjetimo, Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa su emigrirali u Švedsku gdje je Dino i rođen prije 19 godina. S 11 godina Dino se počeo takmičiti u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3. Predviđa mu se karijera u Formuli 1 ukoliko nastavi s razvojem, a mladi vozač nije isključio mogućnost da jednog dana nastupi i pod zastavom Bosne i Hercegovine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.