Sport
Direktan TV prijenos na FACE-u: Prvak Evrope Iron Puki dobio izazivača za odbranu titule! U direktnom televizijskom prijenosu koji će se održati trećeg juna u njemačkom Baden-Württembergu, gledaoci će moći uživati u meču najboljeg bosanskohercegovačkog profesionalnog boksera Edina Puhala.
#

01NE Sport Menagment GmbH i promoter Danijel Todorović organiziraju veliki bokserski spektakl u njemačkom Baden-Württembergu 3. juna. Na ovom događaju planirano je održavanje 7 ili 8 borbi, a jedna od glavnih borbi večeri će biti meč našeg najboljeg profesionalnog boksera Edina Puhala, poznatog i kao Iron Puki.


Izazivač našem šampionu će biti respektabilni, višestruki prvak Francuske, Siril Makiadi. Makiadi je najrangiraniji protivnik sa kojim se naš bokser do sada susreo. Njegov skor je impresivan, s 14 pobjeda, 2 poraza i 2 neriješena meča. Trenutno je u nizu od 5 uzastopnih pobjeda i 2 neriješena meča.
Naš Iron Puki je aktuelni WBA prvak Evrope sa sjajnim skorom od 22 pobjede, 1 poraza i 21 nokauta. Trenutno je sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA. Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaschenka iz Ukrajine, tehničkim nokautom u 2. rundi.

Iron Puki je u završnoj fazi zahtjevnih i vrlo teških priprema, koje su trajale protekla 3 mjeseca, zahvaljujući dragom Bogu, smatra da je spreman i gladan borbe. Ovo mu je najrangiraniji i ujedno jedan od najboljih protivnika s kojim se dosad suočio.

"Makiadi je visok i jako opasan borac, ali ja sam kvalitetno trenirao i pripremio se bez povreda. Zajedno sa svojim timom uvjeren sam da imamo odgovarajuću taktiku za suparnika", istakao je Iron Puki.


Ulog je velik, ali istovremeno je i velika motivacija, jer bi pobjeda lansirala Pukija u sam vrh WBA liste izazivača za svjetskog prvaka, kao i na globalnoj BoxRec stranici, gdje su obojica vrlo blizu na listi. Iron Puki se zahvaljuje svim svojim prijateljima i sponzorima na podršci, a obećava da će dati sve od sebe kako bi pojas ostao u našoj Bosni i Hercegovini.


Gledaoci će moći uživati u direktnom tv prijenosu na našoj FACE TV i nadamo se da će naš Iron Puki odbraniti titulu prvaka Evrope.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.