13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Strašni Novak Đoković bez izgubljenog seta do polufinala (VIDEO)

Novak Đoković je izborio plasman u polufinale Rolan Garosa. Srpski teniser je u tri seta savladao Aleksandra Zvereva po setovima 7:5, 6:2, 6:2 i tako zakazao meč sa Dominikom Timom, te kompletirao strašnu završnicu u kojoj se nalaze četiri najbolja tenisera svijeta.
U četvrtfinalnom duelu, najbolji teniser svijeta je pokazao veliku snagu i u pojedinim trenucima je igrao zaista perfektno. Posebno u momentima kada je Nijemac prijetio i spasio je čak 7 od 8 brejk lopti.

Zverev je na početku prvog seta namučio Novaka Đokovića. Nijemac je imao tri brejk šanse u trećem i petom gemu, ali se najbolji teniser izvukao zahvaljujući dobrom servisu. Zatim je Zverev napravio brejk za 5:4 i servirao za set.

Međutim, Novak je u finišu prvog seta podigao nivo svoje igre i odigrao gotovo perfektno. Sjajni udarci sa osnovne linije poremetili su igru njemačkog tenisera i Đoković je odmah napravio ribrejk.
Srpski teniser je zatim nastavio u istom ritmu, a sa nekoliko odlično odigranih skraćenih lopti je unio nervozu u igru protivnika. Đoković je dobio tri gema i osvojio je prvi set.

- OGLAS -

U drugom setu je Novak krenuo silovito. Đoković je na kraju prvog i početku drugog seta vezao čest gemova i poveo je 3:0. Nakon toga nije bilo povratka za Zvereva koji gubi još jedan gem na svoj servis pa je drugi set srpski teniser dobio sa 6:2.

Njemački teniser je na početku trećeg seta ponovo imao brejk loptu ali je nije iskoristio. Đoković je to kaznio u šestom gemu kada pravi brejk i dolazi do prednosti 4:2.Srpski teniser je zatim napravio dvije “duple servis” greške i praktično je dao rivalu brejk šanse. Ipak, Novak je još jednom pokazao koliko je smiren i mentalno jak jer se izvukao iz teške situacije i sačuvao svoj servis za 5:2. Novim brejkom je došao do trijumfa od 6:2, prenosi Srpskainfo. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA