17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Karataši iz SBK-a osvojili osam medalja na Balkanskom prvenstvu

Reprezentacija BiH osvojila je 56 medalja na Balkanskom prvenstvu za djecu do 13 godina, koje je nedavno održano u Banjoj Luci, a od toga je osam medalja pripalo mladim sportašima iz Srednjobosanske županije.

– Osvojivši 56 medalja karate reprezentacija BiH ostvarila je povijesni uspjeh na prvenstvu u Banjoj Luci. U reprezentaciji su bila 34 karataša iz SBK-a koji su osvojili četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. To je ponos za sve nas – kazao je predsjednik Karate saveza SBŽ-a Asim Hodžić.

Kako je kazao, na natjecanju u Banjaluci sudjelovalo je 1.039 sportaša iz deset zemalja, a medalje su usvojene unatoč problemima koji vladaju u Karate savezu BiH i s kojima se suočava i reprezentacija BiH.

- OGLAS -

– Iako je najtrofejniji sport, karateu se ne pridaje dovoljno pažnje na državnom nivou. Naša djeca treniraju u klubovima koji se financiraju iz općina i Kantona i zbog toga na ovoj konferenciji za novinare želimo pokazati koliko je karate na ovom području jak sport – istaknuo je Hodžić.

Trener u Karate klubu Travnik Adnan Arnautović upozorio je i na razliku u uvjetima u kojima rade članovi bh. reprezentacije i sportaši iz drugih zemalja koji su sudjelovali na Balkanskom prvenstvu u Banjoj Luci.

– Dovoljno je samo reći da na Balkanskom prvenstvu jedino reprezentacija BiH nije imala trenerke, pa su naša djeca izlazila u kimonu na postrojavanje. Unatoč svemu, postigli smo uspjeh – kazao je Arnautović.

Na konferenciji za novinare također je upozoreno da mladi karataši iz SBŽ-a često treniraju u neuvjetnim dvoranama, dok im je zbog financijskih problema odlazak na svako natjecanje neizvjestan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA