1 C
Sarajevo
19.04.2024

Za Fahrudina Muminovića skupljeno 71.500 dolara!

On je odlučio istupiti u javnost i potražiti pomoć, a do sada je za njega skupljeno više od 71.500 dolara.
Fahrudin Muminović je donedavno bio zaštićeni svjedok Haškog Tribunala, a nedavno je javnosti otkrio svoj identitet jer mu je pomoć prijeko potrebna.

Naime, Fahrudin živi blizu Konjević Polja gdje su uslovi za život i više nego mizerni, a dom dijeli sa amidžom Ramom i još osmero ljudi. Sve ukućane smatra porodicom, a sjećanja na rat nikada nisu nestala. Pri gostovanju na FACE televiziji prisjetio se situacije kada su članovi srpske vojske došli u njegov dom po prvi put.

“Ja i otac smo bili u kući. Otac mi je rekao da mu dam drugu sijalicu kako bi zamijenio ovu koja ne radi. Otišao sam na prozor da vidim nešto i naš jedan čovjek je rekao “evo idu četnici”. Sakrio sam se ispod kreveta. Otac je otišao u drugu sobu. Oni su nas našli, a kasnije i uzeli, svezali marame i vozili nas u kamionu. Meni je u jednom trenutku ispala bijela marama. Rekao sam ocu da mi je stavi, a oni nisu dali. Oni su mi je jako stegnuli. Kasnije su nam naredili da legnemo, tu smo strijeljani. Doktor me spasio neki, odveo me u bolnicu u Zvorniku.”, ispričao je Fahrudin.

- OGLAS -

 

Pogledajte ekskluzivni intervju sa Fahrudinom Muminovićem u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA