20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Nikoličius: Todorović igra za BiH s Nizozemskom 0:0, a ne može za Hajduk – na to nemam odgovora

Novi sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius, koji je nedavno došao iz Gorice, govorio je na konferenciji za medije danas i o bosanskohercegovačkom reprezentativcu, Darki Todoroviću.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je novi trener Hajduka, Paolo Tramezzani. Italijan je potpisao ugovor do 2022. godine i debi će imati već u petak.

Predstavljanje je proteklo i u obraćanju sportskog direktora Mindaugasa Nikoliciusa, koji se osvrnuo na status bh. reprezentativca, Darke Todorovića.

- OGLAS -

“Biuk je bio sjajan na Braču, ali on nije jedini. Po mojem mišljenju ovdje ima mlađih igrača koji zaslužuju priliku. Uzmimo Teklića za primjer. On je ovdje četiri godine i nijednom nije bio u početnoj postavi. Ima puno takvih primjera koje vam ja stvarno ne mogu objasniti. Možda vi znate bolje od mene, a meni je to jako čudno. Svi pričaju o Tekliću, pola lige me zove zbog njega, a on ne može igrati u Hajduku. Ako s 21 godinom ne može igrati u Hajduku, onda nam ne treba. Ili može, ali mu moramo dati priliku jer te silne posudbe na kojima je bio ubijaju igrača. Onda čujem dosta lošega o Todoroviću. Koliko je utakmica započeo kao desni bek? Nijednu. Kako onda možemo ocijeniti je li dobar? Može igrati devedeset minuta za BiH u utakmici protiv Nizozemske koja je završila 0:0, a ne može igrati za Hajduk? To su pitanja na koja nema jednostavnih odgovora, ali na ovaj način se ne može reći je li neki igrač dobar ili loš”.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA