7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

“Silovali su me kao dijete. Puštanje i bojenje kose dalo mi je samopouzdanje”

Lonnie Walker talentirani je 21-godišnji bek kojeg su San Antonio Spursi 2018. izabrali kao 18. pick na NBA draftu. Ove sezone prije prekida postizao je 5,6 koševa po utakmici, ali osim povremenih bljeskova na terenu, uglavnom je pažnju privlačio osebujnom frizurom.

Sad se ošišao i uklonio prepoznatljivi imidž, što bi samo po sebi bila nebitna informacija da u dugačkom postu na Instagramu nije objasnio zašto je uopće počeo eksperimentirati s kosom. Priča je srceparajuća i otkriva seksualno zlostavljanje u mlađoj dobi.

- OGLAS -

“Ovo sam počeo raditi u petom razredu jer mi je to bio način za skrivanje. Tijekom ljeta bio sam sa širom obitelji. Imena ću izostaviti, ali bio sam seksualno zlostavljan, silovan i iskorištavan. Čak sam se naviknuo na to jer u toj dobi ne znaš što je što. Bio sam lakovjerno, znatiželjno dijete koje nije znalo ništa o stvarnom svijetu”, napisao je Walker pa objasnio kakve veze s tim užasom ima njegova kosa.

“Razmišljao sam na način da je moja kosa nešto što mogu kontrolirati, da od nje mogu stvarati nešto što je samo moje. I to mi je davalo samopouzdanje. U posljednje vrijeme nisam bio sav svoj. U glavi su mi iskakale slike iz prošlosti i izvlačile mentalne demone… zbog ovog virusa. Počeo sam se istinski gledati u ogledalo i vidjeti tko sam ja zaista iza zatvorenih vrata. Ukratko, pronašao sam mir i unutarnju sreću na tom putovanju. Oprostio sam svima, čak i ljudima koji to ne zaslužuju jer je to beskorisno opterećenje”, nastavio je Walker, koji je s viškom kose sa sebe skinuo taj uteg.

 

“Vrijeme ne čeka nikoga pa zašto bih ja gubio svoje vrijeme na to? Moje šišanje je bilo više od samog šišanja. Moja kosa je bila maska kojom sam skrivao nesigurnost koju sam osjećao u svijetu za koji nisam bio spreman. Ali bolje sad nego nikad. Odbacio sam svoju kožu mentalno, emocionalno, fizički i duhovno. Život će uvijek biti težak. Treba igrati s kartama koje su ti dodijeljene i pokušati s njima pobijediti. Pa i kad izgubiš, nisi poražen. To je lekcija”, zaključio je Walker uz najavu da ga sad neko vrijeme neće biti na društvenim mrežama dok sazrijeva u svom novom ruhu.

Walker bi se s novom frizurom i bez demona iz djetinjstva trebao pojaviti na terenu 31. srpnja kad se nastavlja natjecanje u NBA ligi jer su njegovi San Antonio Spursi među 22 momčadi koje će su dobile pozivnicu za Disney World, u kojem će se razriješiti najbizarnija sezona u povijesti NBA lige.

 
(Index.hr)
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA