Sport
Habib najavljuje veliku borbu protiv Mayweathera: Meč za historiju, to bi svi gledali Prvak UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov još jednom je pričao o okršaju protiv Floyda Mayweathera koji bi uskoro mogao biti dogovoren te je rekao zbog čega bi meč ove dvojice boraca bio toliko zanimljiv.
#
Habib je početkom oktobra nokautirao Conora McGregora čime je zadržao titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji, a iako su mnogi UFC fanovi očekivali borbu protiv Tonyja Fergusona, čini se da bi ovaj borac mogao da se suoči sa Floydom Mayweatherom.

"Zbog historije, ali i zbog novca i sportskih razloga bitka protiv Mayweathera će biti interesantna. Ljudi vole vidjeti kako prvak pada jer kada on stalno pobjeđuje, to nije zanimljivo. Siguran sam da bi mnogi platili za prijenos borbe između njega i mene. Mayweather je pobijedio u 50 mečeva boksa, a i ja sam također neporažen. To bi svi gledali", objasnio je Nurmagomedov.

Habib je nakon toga rekao da bi ovaj meč motivisao i jednog i drugog borca, ali da se prije svega mora sačekati odluka Sportske komisije Nevade, koja mora donijeti odluku o sukobu poslije meča između Habiba i McGregora. 

"Mislim da će meč biti vrlo interesantan, a i teško da nas nešto može bolje motivisati. Neko će navijati za njega, neko za mene, ali ipak, prvo moramo sačekati odluku Sportske komisije Nevade nakon čega ćemo nastaviti komunikaciju o ovom događaju", završio je Habib. 

Još uvijek nije poznato pod kojim bi okolnostima Habib i Mayweathera održali borbu. Amerikanac u boksu ima skor od 50-0, a Dagestanac 27-0 u UFC-u.
Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.